GHID

Ghid

Tipul de saltea pe care îl alegi trebuie să fie unul dintre cele mai importante lucruri când cumperi o canapea sau coltar . Fie ca dormi zilnic sau o folosesti ca si punct de realxare în living, este important să te simți confortabil.

Croma vă pune la dispoziție patru tipuri de saltea pentru tapițeria noastră.

Primul tip este saltea pe bază de poliuretan, cu susținere de arcuri sinusoidale. Este ferma ca duritate si ofera o sustinere corecta a coloanei vertebrale, in special persoanelor care dorm pe spate. Menține coloana intr-o pozitie dreaptă, atât in pozița șezut cât și atunci când se doarme. Structura acestei saltele este formata dintr-un strat de arcuri sinusoidale, un strat de pasla sau feltru, o placa de spuma poliuretanica de mare densitate si un strat de vatelina antialergica. Toate materialele de la suprafata saltelelor sunt tratate impotriva acarinenilor.

Al doilea tip de saltea ofera confortul cunoscutelor saltele relaxa. Aceasta este construita pe baza de arcuri Bonnel, cu diametrul sarmei de arc de 2,4 mm. Ofera o suprafata de dormit medie ca duritate si foarte confortabila, fiind potrivita persoanelor cu hernie de disc sau alte afectiuni lombare. Stratul de spuma memory din compozitia acestei saltele, ofera o senzatie unica de confort prin elasticitatea si adaptarea la forma corpului dumneavoastra, eliminand punctele de presiune asupra celor 3 zone de sustinere: umeri, solduri si coapse.

Al treilea tip de saltea este cea cu susținere de arcuri sinusoidale și conține mai multe straturi de poliuretan, ultimul fiind cunoscut sub denumirea de memory foam. Este o saltea medie ca duritate si va va induce o stare superioara de confort, datorita capacitatii de adaptare la forma corpului. Capacitatea de „absortie” a presiunii create de corp, faciliteaza independenta fiecarei parti.

Acest tip de saltele sunt recomandate datorita nenumaratelor beneficii. Prin preluarea formei corpului dumneavoastra, vor fi reduse punctele de presiune, ceea ce va oferi echilibru tuturor zonelor, ajutand la sustinerea corecta a coloanei vertebrale, favorizand in acelasi timp circulatia sangelui.

Saltea cu arcuri Pocket Spring – ultimul tip este cel cu arcuri ambalate individual. Arcurile Pocket au avantajul ca actioneaza individual si ajuta la eliminarea punctelor de presiune din corp. Este o saltea extrem de confortabila si ofera o suprafata medie ca duritate. Unul dintre cele mai mari avantaje ale saltelelor construite pe acest tip de arc este eliminarea efectului de balans. In cazul in care diferenta de greutate a persoanelor care dorm pe aceasta saltea difera foarte mult, acestia nu vor mai fi deranjati de miscarile partenerului din timpul somnului. Acest gen de saltea compusa din arcuri impachetate individual, asigura o pozitie corecta a coloanei vertebrale si descarcarea tensiunii corpului persoanei care doarme pe saltea pe toata durata noptii.