Cum avem grijă de canapele sau colțarele noastre?

18 ianuarie 2016

De multe ori te întrebi cum să îngrijești canapeaua sau colțatul tău? Dacă urmărești câteva din regulile următoare poți păstra mult timp impresia de nou…

Ați cumpărat o nouă canapea sau colțar și vă place la nebunie. Fie ca e piele ecologică, naturală sau țesătură are nevoie de îngrijire la fel ca orice alt obiect din casă.

În primul rând, ce trebuie știut e că pielea naturală si cea ecologică se uzează cel mai vizibil. Croma ca și producător nu recomandă cea ecologică pe șezut întrucât poate crăpa vizibil neavând elasticitatea celei naturale.

Țesătura se vălurește și se întinde dar asta nu e un defect.

Pentru piele este suficient să o curățați periodic cu o cârpă moale, umedă, folosind produse speciale pentru aceasta, indiferent că este naturală sau nu. Apoi după ce se usucă se dă cu puțină cremă de maini pe zonele cele mai uzuale pentru a-i reda strălucirea și pentru a evita crăparea.

Când vine vorba de tesătură este mai complicat intrucât aceasta nefiind impermeabilă absoarbe tot praful și alergenii care există într-o cameră. Un prim pas evident este aspirarea acesteia cât mai des ( cel puțin odată la 2 săptămâni) apoi curățarea canapelei sau a colțarului cu o cârpă sau lavetă umedă-atenție nu trebuie să fie prea umedă, pentru a nu ajunge umezeala la burete. Poate fi folosită o soluție pentru covoare. E important materialul din care este făcută laveta. El nu trebuie sa fie mai aspru decât tesătura pentru a evita fenomenul de scămoșare.

Evident toate aceste reguli nu sunt de folos dacă nu se face aerisirea zilnică a camerei.

Mai există un aspect legat de uzură când vine vorba de tapițerii. Uzura poliuretanului de pe șezut sau spătar. Daca este tehnologie mai modernă rezistă mai mult dar dacă vorbim de poliuretanul clasic sau burete, este bine să aveți în vedere următoarele:

-nu vă așezați mereu în același loc pentru a uza uniform canapeaua. Daca obiectul de mobilier are și perne acestea trebuie schimbate periodic pe o parte și pe alta din același motiv.

-dacă aveți o anumită problemă de sănătate sau mobilitate este bine să întrebați specialiștii când achiziționați un produs, pentru a fi sigur că vă puteți bucura la maxim de avantajele care vi le oferă.

Se poate întreține usor și simplu orice tapițerie. Doar să aveți grijă la anumite aspecte.

Comentarii 0

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *