Cum amenajăm livingul în funcție de spațiu?

16 martie 2016

În primul articol dedicat livingului am vorbit despre amenajarea livingului în funcție de nevoi. Următorul pas este de a analiza spațiul de care dispunem și a-l amenaja pentru a arăta armonios.

De multe ori trecem cu vederea forma camerei, spațiul de care dispunem sau câtă lumină naturală există etc. pentru renovarea sau amenjarea livingului.

Nu există reguli anume, dar este bine a se lua în considerare câtiva factori atunci când alegem mobilierul, culoarea pereților etc. În general, problematice sunt spațiile mici care au si alt rol înafară de cameră de zi. Dar și spațiile mari dacă nu sunt bine aranjate pot da impresia că sunt disproporționate.

Pentru un spațiu mic vom folosi cât mai multe culori deschise pentru a părea un spațiu mai mare, și mai ales texturi asemănătoare. De exemplu un contrast între mobilier și parchet face o cameră mică sa pară foarte aglomerată chiar dacă sunt puține corpuri de mobilă. Acest lucru este universal valabil indiferent de natura camerei. Dacă culorile deschise nu sunt neapărat pe placul dvs, se pot folosi și cele inchise, însă in doze mici. Un perete vopsit într-o culoare închisă sau câteva obiecte de decor.

Contrastul sau mixul de umbre și nuanțe are un rol de a crea spectacol dar și de a corecta spațiul. Dacă aveți o cameră care are lungimea mult prea mare față de lațime , peretele opus sau lateral intrării se poate colora intr-o nuanță inchisă, pentru a da impreisia de apropiere, iar obiectele de mobilier sau de decor se concentrează pe lățime, tot din același motiv.

Câteva exemple ilustrate:

Eclectic Living Room by New York Interior Designers & Decorators Jonathan Baron, ASIDPeretele opus creează ideea de apropiere, iar mobilierul are textură asemănătoare cu parchetul.

Beach Style Living Room by Holden General Contractors Woodmeister Master BuildersUn living în culori deschise pare aerisit, curat.

Contemporary Living Room by Santa Barbara Interior Designers & Decorators Borden Interiors & AssociatesDeși sunt foarte multe elemente decorative se poate observa ca toate nuanțele folosite fac parte din aceeași categorie, culori calde, diferite numanțe de portocaliu si lemn cireș, ceea ce dă unitate open space-ului.

Comentarii 0

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *