Ce trebuie luat în considerare când amenajăm diningul sau livingul nostru?

4 februarie 2016

Este locul unde familia petrece cel mai mult timp, unde se păstrează legaturile și se socializează. O amenajare improprie poate duce la ruperea acestor legături de aceea e foarte important sa ținem cont de câteva lucruri atunci când ne gândim sa renovăm.

De cele mai multe ori, primul lucru de care ținem cont este marimea spațiului. Indiferent că avem un living mare , mic, open space sau un colț de cameră, căutăm ceva care sa se potrivească.

Ar fi și asta o abordare bună, dacă vorbim de un spațiu depersonalizat. Înainte de toate e bine sa ne facem o listă, imaginară sau reală cu activitățile care se desfășsoară acolo. Și mai ales cine face asta. O familie de tineri va avea alte preocupări față de una cu copii sau persoane mai înaintate în vârstă.

Tinerii preferă totul mai minimalist, aerisit și open space. Familia cu copii vrea cît mai multe spații de depozitare. Varstnicii preferă intimitate.

Trebuie sa existe un loc în care fiecare să stea confortabil. Dacă unul dintre copii are o actvitate extracuriculară ( șah, instrumentele muzicale, teme care necesită ajutor) este bine a se lua și asta în calcul. Dacă se obișnuieste să se urmărească emisiuni tv în timpul mesei , TV-ul trebuie amplasat în asa fel încât toți membrii sa poată urmări programul confortabil.

Câteva exemple de amenajări în functie de utilitate:

Traditional Family Room by Novato Kitchen & Bath Designers Julie Williams DesignPersoana de pe sofa poate urmări TV-ul , cealată poate citi, dar legatura dintre ei este dată de faptul că sunt amplasați unul în fata celuilalt. Un living tradițional atât prin stil cât și prin concept.

Contemporary Living RoomUn open space care presupune ușurința comunicării între persoana care folosește livingul și cea care e de exemplu în bucătărie. Culoarul de trecere este prin spatele canapelei asigurând intimitatea necesară.

Contemporary Living Room by Vancouver Interior Designers & Decorators DesignLaB InteriorsColțarele sunt o alegere bună pentru a câștiga spațiu dar și pentru a aduce mai aproape membrii familiei. Sunt preferate înspecial de tineri.Deși spațiile prezentate sunt complet diferite, ele spun multe despre locatarii lor. Sunt amenajate pentru confortul acestora și pentru a le ușura căile de comunicare. Până la urmă pentru asta e acasa nu ? Locul de liniste, confort și refacere.

Comentarii 0

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *